Diskettes binnen gekregen (3,5” 1.44 MB)

Zoals je kon lezen in “5.25″ Floppy’s” zijn die erg moeilijk te verkrijgen, maar de gewone diskettes worden ook steeds moeilijker. Gelukkig heb ik nog een paar gesealde verpakkingen kunnen bemachtigen!

Mocht je ze nog willen kopen? Houd er dan wel rekening mee dat ze in de loop der jaren wel stuk gegaan kunnen zijn, helaas kunnen ze niet heel goed tegen temperatuur- en klimaat verschillen. Waarschijnlijk hebben ze eerst ergens in de huiskamer gelegen, daarna op de zolder en misschien later in de garagebox… dat kan het einde van de levensduur betekenen.

Wanneer ze nog geseald zijn is de kans op overleven groter maar geen garanties. Op internet lees je recensies dat er soms maar 3 van de 10 nog werken…
Hoeveel er van deze 40 diskettes zullen werken is nog niet bekend, mogelijk zullen ze ook nooit allemaal gebruikt gaan worden. Eerst de los liggende (werkende) diskettes opgebruiken voor er een nieuwe verpakking open gaat.

Voorlopig heb ik voldoende diskettes en hoop ik er nog wel een aantal computers bij te krijgen die nog gebruik moeten maken van diskettes.

Update, zie ook: Nog meer diskettes!

PS, Ja, als je via Google zoekt kan je ze nog echt wel krijgen maar prijs, verzendkosten en betrouwbaarheid van desbetreffende websites moet je ook zeker checken.


Geplaatst

in

door