Microsoft Encarta

Tegenwoordig is op internet zoveel informatie te vinden, dat kan je echt niet allemaal op je computer opslaan! Vroeger waren er encyclopedia om iets te weten te komen en ik weet nog heel goed dat ik Microsoft Encarta kon gebruiken!

Wat heb ik veel tijd door gebracht in de Jeugd encyclopedie, de compacte informatie en beperkte informatie in een mooi soepel werkende applicatie!

De eerste versie van deze digitale encyclopedie is uitgebracht in 1993 en de laatste versie 2009 (zie bovenstaande schermafbeeldingen) en deze laatste versie is beschikbaar geweest tot 2011.
Helaas heb ik op het internet niks gevonden wat vergelijkbaar is, alleen websites waarvoor je weer maandelijks moet betalen. En om nu te zeggen dat Wikipedia nu zo lekker compact en overzichtelijk is… nee, verre van. Even opmerkend dat ik niet zeg dat deze website qua informatie slecht is of zo, integendeel zelfs!

Deze laatste versie heb ik nog wel werkend gekregen op mijn laptops met Windows 11, maar helaas werkt niet alles even goed doordat ik bijvoorbeeld geen Flash-player meer heb op deze laptop.
Om toch gebruik te kunnen maken van deze software ga ik nog een systeem beschikbaar maken waarop de verschillende versies beschikbaar worden gesteld.

Op het moment van schrijven is mijn dochter 6 en wil ze echt alles weten. Natuurlijk hoop ik zodra ze echt kan lezen dat ze dan ook gebruik kan maken van deze software. Het is natuurlijk niet up-to-date maar aan veel dingen zal ze zeker nog iets kunnen hebben.


Geplaatst

in

door