ISA Netwerkkaart en een 1.2 MB Floppy Drive!

Als je gebruik wilt maken van 5.25” floppy’s en je de bestanden eerst via een diskette naar je 486 computer moet over zetten… nee, dat is niet de meest praktische methode.
Het maken van een seriële netwerkverbinding met een andere computer? Ja is mogelijk, maar als je weet hoe langzaam dat gaat!

Nee, een 10 Mbit netwerkverbinding zou perfect zijn. Helaas heb ik geen netwerkaansluiting in de computer zitten en ook geen kaart liggen.
Even rond neuzen op eBay en daar heb ik een 3COM Etherlink III netwerkkaartje kunnen kopen.

Inmiddels is deze binnen en werkt perfect.
De driver zit al in Windows 3.11 for Workgroups, je moet alleen de kaart nog even zelf toevoegen in Windows aangezien deze versie nog geen Plug ’n Play bevat.

Mijn huidige netwerk werkt geheel op TCI/IP en dit is iets dat Windows 3.11 nog niet zomaar kent, deze protocol zal je nog even moeten toevoegen.
Automatisch een IP-adres laten toewijzen en we kunnen na een herstart bij de server! De software-share op de server gekoppeld als X-schijf en nu kunnen wij los!

1.2 MB Floppy Drive binnen gekomen

Een paar dagen eerder kwam er een ander pakket uit Polen (ook via eBay) met een 1.2 MB Floppy Drive een TEAC FD-55FGR.

Deze natuurlijk gelijk ingebouwd en nu kunnen we naast 1.44 MB diskette nu ook 1.2 MB floppy lezen en schrijven. De mogelijkheid om 360 KB floppy’s te lezen en schrijven is ook nog mogelijk met deze drive.

Op het internet heb ik wel eens gelezen dat floppy’s 360 KB dan niet goed uit gelezen kunnen worden op een oude systeem met alleen een 360 KB drive.
Voor wat ik zelf heb kunnen testen is dat gewoon mogelijk MITS je ook gebruik maakt van 360 KB floppy’s en niet van 1.2 MB die als 360 KB zijn geformatteerd / beschreven.

Dit is natuurlijk weer een mooie upgrade voor deze digital DECpc LPv+ 4100.


Geplaatst

in

door