digital DECpc LPv+ 4100

Deze computer is de aanleiding geweest om deze website te maken. Vroeger heb ik al veel gedaan met oude computers en ik kon hier echt uren mee bezig zijn.

Helaas, tot mijn spijt (nu dan), heb ik in loop der jaren alles weggedaan… en nu begint het toch weer te kriebelen om deze hobby weer op te pakken.
Echter merk ik nu hoe moeilijk het is geworden om nog aan echt oude systemen zoals deze 486 te komen.

Het systeem dat je hier op de foto ziet was voorzien van een CD-ROM Drive, deze werkte niet meer en heb ik besloten om het te vervangen door een 5.25” floppy drive. Het is een 360KB floppy drive geworden, het had eigenlijk een 1.2MB moeten zijn.
Zie: Bestelde 5.25” Floppy Drive via eBay

Het enige dat nog ontbreekt aan dit systeem is een ISA Network Card met een RJ-45 aansluiting.
Wanneer ik deze gevonden heb, is het ook mogelijk om bestanden via het netwerk op te halen en kan deze computer iets makkelijker gebruikt worden. Het is best wel een gedoe om alles via diskettes over te zetten. Vooral als de bestanden te groot zijn en je deze dan ook eerst weer moet splitsen.

Oorspronkelijk heb ik ook het CRT beeldscherm erbij gekregen, deze heb ik nooit getest en ook niet in gebruik genomen. De reden hiervoor is simpel weg dat ze te lomp zijn en ruimte schaars is. Ja, ik ben mij er van bewust dat het zonde is dat ik deze heb afgevoerd.
Mocht ik in de toekomst meer ruimte hebben, zal het de overweging waard zijn om deze wel te behouden.

Update (10-09-2023): Inmiddels is deze computer voorzien van een netwerkkaart en wel een 1.2 MB floppy drive, zie: ISA Netwerkkaart en een 1.2 MB Floppy Drive!


Geplaatst

in

door